MCnet Vietnam School on Monte Carlo Event Generators for the LHC

Asia/Ho_Chi_Minh
ICISE

ICISE

Quy Nhon, Vietnam
Description

15th Rencontres du Vietnam

The 2019 MCnet Vietnam School on Monte Carlo Event Generators for the Large Hadron Collider will be held at ICISE, Quy Nhon, Vietnam, with arrival on Sunday September 15th and departure on Friday (afternoon) September 20th 2019.

The school provides a five day course of training in the physics and techniques used in modern Monte Carlo event generators via a series of lectures, practical sessions, and discussions with event-generator authors. The school is aimed at advanced doctoral students and young postdocs.

Our core sessions comprise a series of introductory lectures on the physics of event generators, further lectures on a wider range of associated topics, a series of hands-on tutorials using all of the MCnet event generators for LHC physics, and evening discussion sessions with Monte Carlo authors.

The full list of lectures is:

  • Introduction to Event Generators - Stefan Gieseke (Karlsruher Institut für Technologie, Germany)
  • From Lagrangians to Events - Olivier Mattelaer (Université catholique de Louvain, Belgium)
  • Introduction to QCD - Steffen Schumann (Universität Göttingen, Germany)
  • Collider Physics - Kaoru Hagiwara (KEK, Japan)
  • Measurements and Monte Carlo - Jonathan Butterworth (University College London, UK)

And the following sessions for students will be organized:

  • Student's poster session (for presenting research results)
  • Student's presentations (for presenting results from the tutorial sessions)

Arrival (September 15): Seagull hotel (489 An Duong Vuong, Quy Nhon), 12:30 lunch at Salagane Restaurant (ground floor). Registration: 16:00 -- 19:00 also at the Salagane Restaurant. Welcome drink: 19:00, dinner 19:30 (restaurant to be announced).

Buses: leave the Seagull hotel at 07:45 and 8:05 (Monday) and 8:00 (other days). Return from ICISE at 19:15. 

Schedule and practical: compact version here.

Key Dates:

  • Registration deadline extended to 31 August 2019 (NEW !)
  • From 28 July 2019: informing selection results
  • 15 September 2019: Arrival of participants
  • 20 September 2019: Departure of participants

For administrative matters (payment, visa, accommodation ...) contact:
Mrs. Aimie Fong (Secretary of the Rencontres du Vietnam)

rencontres.vietnam@gmail.com

or

Ms. Thao Ly (Secretary of ICISE)

thaoly.icise@gmail.com


Organised by:

Image result for mcnet logo


Participants
  • Anh Vu Phan
  • Aron Csaba Bodor
  • Cheng (鄭) Po-Jen (博仁)
  • Cheuk Nam Hwang
  • dai jianpeng
  • Damiano Vannicola
  • Daohan Wang
  • Duc Ninh LE
  • Ji-Han Wu
  • Joanna Huang
  • Jonathan Butterworth
  • Laura Moreno Valero
  • Leif Gellersen
  • Matthew Basso
  • Ngoc Tran
  • Oskari Saarimaki
  • Patrick Kirchgaesser
  • Stefan Gieseke
  • Steffen Schumann
  • Tho Hue Le
  • Thong Nguyen
  • Yi-Lun Chung
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch at Seagull Hotel 1h 30m

      Location: Seagull Hotel, Salagane Restaurant (ground floor)

    • 4:00 PM 7:00 PM
      Registration at Seagull Hotel 3h
    • 7:00 PM 7:30 PM
      Welcome Drink at Seagull Hotel 30m
    • 7:30 PM 9:00 PM
      Dinner at Seagull Hotel 1h 30m
    • 8:30 AM 9:30 AM
      Opening Ceremony 1h
    • 9:30 AM 9:59 AM
      Coffee Break 29m
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Introduction to QCD 1h
      Speaker: Steffen Schumann (Georg-August-Universitaet Goettingen)
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Introduction to Monte Carlo Event Generators 1h
      Speaker: Stefan Gieseke (Karlsruhe Institute of Technology)
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch Break 1h 30m
    • 1:30 PM 2:30 PM
      From Lagrangians to Events 1h
      Speaker: Olivier Mattelaer (UCLouvain)
    • 2:30 PM 3:30 PM
      Introduction to Collider Physics 1h
      Speaker: Kaoru Hagiwara (KEK, Japan)
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Coffee Break 30m
    • 4:00 PM 5:00 PM
      Introduction to Monte Carlo Event Generators 1h
      Speaker: Stefan Gieseke (Karlsruhe Institute of Technology)
    • 5:00 PM 6:15 PM
      Beach 1h 15m
    • 7:00 PM 8:00 PM
      Dinner 1h
    • 8:30 AM 9:30 AM
      Introduction to Monte Carlo Event Generators 1h
      Speaker: Stefan Gieseke (Karlsruhe Institute of Technology)
    • 9:30 AM 10:00 AM
      Coffee Break 30m
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Introduction to QCD 1h
      Speaker: Steffen Schumann (Georg-August-Universitaet Goettingen)
    • 11:00 AM 12:00 PM
      From Lagrangians to Events 1h
      Speaker: Olivier Mattelaer (UCLouvain)
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch Break 1h 30m
    • 1:30 PM 3:30 PM
      MC and Tutorials 2h
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Coffee Break 30m
    • 4:00 PM 5:00 PM
      Introduction to QCD 1h
      Speaker: Steffen Schumann (Georg-August-Universitaet Goettingen)
    • 5:00 PM 6:15 PM
      Beach 1h 15m
    • 6:45 PM 8:15 PM
      Dinner 1h 30m
    • 8:30 AM 9:30 AM
      Introduction to QCD 1h
      Speaker: Steffen Schumann (Georg-August-Universitaet Goettingen)
    • 9:30 AM 10:00 AM
      Coffee Break 30m
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Introduction to Monte Carlo Event Generators 1h
      Speaker: Stefan Gieseke (Karlsruhe Institute of Technology)
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Measurements and Monte Carlos 1h
      Speaker: Jonathan Butterworth (University College London (UK))
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch Break 1h 30m
    • 1:30 PM 6:30 PM
      Excursion 5h
    • 8:30 AM 9:30 AM
      Introduction to Monte Carlo Event Generators 1h
      Speaker: Stefan Gieseke (Karlsruhe Institute of Technology)
    • 9:30 AM 10:00 AM
      Coffee Break 30m
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Introduction to Collider Physics 1h
      Speaker: Kaoru Hagiwara (KEK, Japan)
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Measurements and Monte Carlos 1h
      Speaker: Jonathan Butterworth (University College London (UK))
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch Break 1h 30m
    • 1:30 PM 3:30 PM
      MC and Tutorials 2h
    • 3:30 PM 5:45 PM
      Fruit Party and Beach Activities 2h 15m
    • 5:45 PM 6:30 PM
      Poster Session 45m
    • 6:30 PM 9:00 PM
      Gala Dinner 2h 30m
    • 8:30 AM 9:30 AM
      From Lagrangians to Events 1h
      Speaker: Olivier Mattelaer (UCLouvain)
    • 9:30 AM 10:00 AM
      Coffee Break 30m
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Introduction to Collider Physics 1h
      Speaker: Kaoru Hagiwara (KEK, Japan)
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Students 1h
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch Break 1h 30m
    • 1:30 PM 2:30 PM
      Departure 1h