CHIPP PhD Winter School 2012

Europe/Zurich
Europa Hotel, Engelberg, Switzerland

Europa Hotel, Engelberg, Switzerland

CH - 3818 Grindelwald
Gabriella Pasztor (Universite de Geneve (CH)), Vincenzo Chiochia (Universitaet Zuerich (CH))
Description
The Swiss Institute for Particle Physics (CHIPP) has been founded in order to coordinate both the research as well as the outreach and education activities of the Swiss Institutes involved in Particle and Astro-Particle Physics. A first step towards coordinated education activities was the organization of the very first CHIPP PhD school in January 2008 in Naefels, Glarus. The second and third editions followed in January in Ascona and Leukerbad. Motivated by the success of these schools, CHIPP will organize a fourth edition focused on experimental and theoretical aspects of LHC physics.
    • 2:00 PM 6:30 PM
      Arrival and registration 4h 30m Hotel Schweizerhof, Grindelwald

      Hotel Schweizerhof, Grindelwald

    • 6:30 PM 7:30 PM
      Welcome Drink 1h
    • 9:00 AM 9:10 AM
      School opening 10m
      Speaker: Prof. Vincenzo Chiochia (Universitaet Zuerich (CH))
    • 9:10 AM 11:00 AM
      Particle detectors 1h 50m
      Speaker: Dr Christoph Rembser (CERN)
      Slides
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Coffee break 30m
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Statistics 1h
      Speaker: Tommaso Dorigo (Universita e INFN (IT))
      Slides
    • 12:30 PM 3:00 PM
      Lunch break 2h 30m
    • 3:00 PM 5:00 PM
      LHC phenomenology 2h
      Speaker: Giulia Zanderighi (University of Oxford (GB))
      Slides
    • 5:00 PM 5:30 PM
      Coffee break 30m
    • 5:30 PM 6:30 PM
      Flavor physics 1h
      Speaker: Frederic Henry Blanc (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (CH))
      Slides
    • 6:30 PM 7:30 PM
      Discussion session
    • 9:00 AM 11:00 AM
      Particle detectors 2h
      Speaker: Dr Christoph Rembser (CERN)
      Slides
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Coffee Break 30m
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Statistics 1h
      Speaker: Tommaso Dorigo (Universita e INFN (IT))
      Slides
    • 12:30 PM 3:00 PM
      Lunch break 2h 30m
    • 3:00 PM 5:00 PM
      LHC Phenomenology 2h
      Speaker: Giulia Zanderighi (University of Oxford (GB))
      Slides
    • 5:00 PM 5:30 PM
      Coffee break 30m
    • 5:30 PM 6:30 PM
      Flavor physics 1h
      Speaker: Frederic Henry Blanc (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (CH))
      Slides
    • 6:30 PM 7:30 PM
      Discussion session
    • 9:00 AM 11:00 AM
      LHC experimental results 2h
      Speaker: Aleandro Nisati (Universita e INFN, Roma I (IT))
      • Standard Model 1h
      • Higgs searches 1h
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Coffee break 30m
    • 11:30 AM 7:30 PM
      Social event 8h
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Statistics 1h
      Speaker: Tommaso Dorigo (Universita e INFN (IT))
      Slides
    • 10:00 AM 11:00 AM
      LHC Experimental results 1h
      Speaker: Aleandro Nisati (Universita e INFN, Roma I (IT))
      Slides
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Coffee break 30m
    • 11:30 AM 12:30 PM
      LHC Experimental results 1h
      Speaker: Aleandro Nisati (Universita e INFN, Roma I (IT))
      Slides
    • 12:30 PM 2:30 PM
      Lunch break 2h
    • 2:30 PM 4:30 PM
      Flavor physics 2h
      Speaker: Frederic Henry Blanc (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (CH))
      Slides
    • 4:30 PM 5:00 PM
      Students presentations
      • 4:30 PM
        Student presentation: Rosbach 10m
        Speaker: Kilian Rosbach (Universite de Geneve (CH))
        Slides
      • 4:40 PM
        Student presentation: Kruker 10m
        Speaker: Tobias Kruker (Universitaet Bern (CH))
        Slides
      • 4:50 PM
        Student presentation: Marini 10m
        Speaker: Andrea Carlo Marini (Eidgenoessische Tech. Hochschule Zuerich (CH))
        Slides
    • 5:00 PM 5:30 PM
      Coffee break 30m
    • 5:30 PM 6:30 PM
      Students presentations
      • 5:30 PM
        Student presentation: Nikolics 10m
        Speaker: Ms Katalin Nikolics (Universite de Geneve (CH))
        Slides
      • 5:40 PM
        Student presentation: Millan 10m
        Speaker: Barbara Millan Mejias (Universitaet Zuerich (CH))
      • 5:50 PM
        Student presentation: Buchmann 10m
        Speaker: Marco Andrea Buchmann (Eidgenoessische Tech. Hochschule Zuerich (CH))
        Slides
      • 6:00 PM
        Student presentation: Watson 10m
        Speaker: Ian James Watson (University of Sydney (AU))
        Slides
      • 6:10 PM
        Student presentation: Weber 10m
        Speaker: Hannsjorg Weber (Eidgenoessische Tech. Hochschule Zuerich (CH))
        Slides
      • 6:20 PM
        Student presentation: Picazio 10m
        Speaker: Attilio Picazio (Universite de Geneve (CH))
        Slides
    • 6:30 PM 7:30 PM
      Discussion session
    • 9:00 AM 11:00 AM
      Students presentations
      • 9:00 AM
        Student presentation: Rikova 10m
        Speaker: Mirena Ivova Rikova (Universitaet Zuerich (CH))
        Slides
      • 9:10 AM
        Student presentation: Benhar 10m
        Speaker: Eleonora Benhar Noccioli (Universite de Geneve (CH))
        Slides
      • 9:20 AM
        Student presentation: Barone 10m
        Speaker: Mr Gaetano Barone (Universite de Geneve (CH))
        Slides
      • 9:30 AM
        Student presentation: Sibille 10m
        Speaker: Jennifer Ann Sibille (Paul Scherrer Institut (CH))
        Slides
      • 9:40 AM
        Student presentation: Stieger 10m
        Speaker: Benjamin Stieger (ETH Zurich)
        Slides
      • 9:50 AM
        Student presentation: Stucki 10m
        Speaker: Mr Ramon Stucki (ITP Universität Bern)
        Slides
      • 10:00 AM
        Student presentation: Urscheler 10m
        Speaker: Christina Urscheler (Eidgenoessische Tech. Hochschule Zuerich (CH))
        Slides
      • 10:10 AM
        Student presentation: Verzetti 10m
        Speaker: Mauro Verzetti (Universitaet Zuerich (CH))
        Slides
      • 10:20 AM
        Student presentation: Nageli 10m
        Speaker: Christoph Nageli (Eidgenoessische Tech. Hochschule Zuerich (CH))
        Slides
      • 10:30 AM
        Student presentation: Walter 10m
        Speaker: Manuel Walter (Physik-Institut-Universitaet Zuerich)
        Slides
      • 10:40 AM
        Student presentation: Abulaiti 10m
        Speaker: Yiming Abulaiti (Stockholm University (SE))
        Slides
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Coffee break 30m
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Students presentations
      • 11:30 AM
        Student presentation: Prisciandaro 10m
        Speaker: Jessica Prisciandaro (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (CH))
        Slides
      • 11:40 AM
        Student presentation: Dupertuis 10m
        Speaker: Frederic Dupertuis (EPFL - Lausanne)
        Slides
      • 11:50 AM
        Student presentation: Dunser 10m
        Speaker: Marc Dunser (Eidgenoessische Tech. Hochschule Zuerich (CH))
        Slides
      • 12:00 PM
        Student presentation: Eugster 10m
        Speaker: Juerg Eugster (Eidgenoessische Tech. Hochschule Zuerich (CH))
        Slides
      • 12:10 PM
        Student presentation: Guescini 10m
        Speaker: Francesco Guescini (Universite de Geneve (CH))
        Slides
      • 12:20 PM
        Student presentation: Favaro 10m
        Speaker: Carlotta Favaro (Universitaet Zuerich (CH))
        Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch break 1h 30m
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Departure 1h