Lake Louise Winter Institute 2017

Canada/Mountain
Chateau Lake Louise

Chateau Lake Louise

Lake Louise, AB, CANADA
Alexander Penin (University of Alberta), Darren Grant (University of Alberta), Roger Moore (University of Alberta (CA))
Description
The Lake Louise Winter Institute is devoted to particle physics and the study of fundamental interactions of matter. It is organized by the University of Alberta with support from the Perimeter Institute and the Canadian Institute of Particle Physics. It has been held every year since 1986.
Inquiries/Organizers
    • 14:00 16:00
      Registration 2h outside Mt Temple Ballroom

      outside Mt Temple Ballroom

      Chateau Lake Louise

    • 18:00 20:00
      Dinner 2h Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise

    • 20:00 22:00
      Reception/Registration 2h Larch Lounge

      Larch Lounge

      Chateau Lake Louise

    • 07:00 08:30
      Breakfast 1h 30m Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise

    • 08:30 12:00
      Monday: MON-AM LHC 1 Mt. Temple C

      Mt. Temple C

      Chateau Lake Louise

      • 08:30
        Highlights from the LHC Energy Frontier 1h
        Speaker: Dong Su (SLAC National Accelerator Laboratory (US))
      • 09:30
        Measurement of cross sections and properties of the Higgs Boson using the ATLAS detector 15m
        Speaker: Stephan Hageboeck (University of Bonn (DE))
      • 09:45
        Results on Higgs to WW with the CMS detector at 13 TeV 15m
        Speaker: Lorenzo Russo
      • 10:00
        Latest CMS results on Higgs boson production in association with top quarks 15m
        Speaker: Thomas Strebler (LLR - Ecole Polytechnique (FR))
      • 10:15
        Higgs couplings to bosons and fermions 15m
        Speaker: Dr Giacomo Ortona (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))
      • 10:30
        Tea break 15m
      • 10:45
        Non-resonant di-Higgs boson production studies 15m
        Speaker: Dr Olivier Bondu (Universite Catholique de Louvain (UCL) (BE))
      • 11:00
        The role of the CMS calorimeter trigger for the study of the Higgs sector and other searches for new resonances during the LHC Run II. 15m
        Speaker: Michael J Mulhearn (University of California Davis (US))
      • 11:15
        Searches for additional Higgs Bosons with the ATLAS detector 15m
        Speaker: Puja Saha (Northern Illinois University (US))
      • 11:30
        Top quark physics at the CMS experiment 15m
        Speaker: Javier Fernandez
      • 11:45
        Highlights of top quark properties measurements at ATLAS 15m
        Speaker: Roman Lysak (Acad. of Sciences of the Czech Rep. (CZ))
    • 12:00 13:00
      Lunch 1h Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise

    • 17:30 19:30
      Monday: MON-PM LHC 2 Mt. Temple C

      Mt. Temple C

      Chateau Lake Louise

    • 19:30 21:00
      Dinner 1h 30m Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise

    • 07:00 08:30
      Breakfast 1h 30m Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise

    • 08:30 12:05
      Tuesday: TUE-AM Dark Matter Mt. Temple C

      Mt. Temple C

      Chateau Lake Louise

    • 12:05 13:05
      Lunch 1h Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise

    • 17:30 19:15
      Tuesday: TUE-PM Heavy ions/Gravitational waves Mt. Temple C

      Mt. Temple C

      Chateau Lake Louise

    • 19:15 20:30
      Dinner 1h 15m Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise

    • 20:30 22:00
      Tuesday: LIGO Mt. Temple C

      Mt. Temple C

      Chateau Lake Louise

    • 22:00 23:00
      Reception 1h
    • 07:00 08:30
      Breakfast 1h 30m Lago (Chateau Lake Louise)

      Lago

      Chateau Lake Louise

    • 08:30 12:00
      Wednesday: WED-AM BSM physics Mt. Temple C

      Mt. Temple C

      Chateau Lake Louise

      • 08:30
        Looking for New Physics with muons 1h
        Speaker: Andrzej Czarnecki
      • 09:30
        Searches for squarks and gluinos at the LHC 15m
        Speaker: Dr Fabrizio Salvatore (University of Sussex (GB))
      • 09:45
        Search for Supersymmetry in scenarios with electroweakly produced particles, R-parity violating signatures, or long-lived states 15m
        Speaker: Giuseppe Lerner (University of Sussex (UK))
      • 10:00
        New Phenomena Searches: Jets, leptons, photons 15m
        Speaker: Laurent Thomas (University of Florida (US))
      • 10:15
        Search for diboson resonances at CMS 15m
        Speaker: Vieri Candelise (National Central University (TW))
      • 10:30
        tea break 15m
      • 10:45
        Searches for new particles produced in pairs in 13 TeV collisions with the ATLAS detector 15m
        Speaker: Merve Sahinsoy (Ruprecht-Karls-Universitaet Heidelberg (DE))
      • 11:00
        Search for vector-like quarks at CMS 15m
        Speaker: Dominik Nowatschin (Hamburg University (DE))
      • 11:15
        Searches for new s-channel production in 13 TeV collisions with the ATLAS detector 15m
        Speaker: Christopher Willis (Michigan State University (US))
      • 11:30
        Search for new resonances coupling to third generation quarks at CMS 15m
        Speaker: Jordan Damgov (Texas Tech University (US))
    • 12:00 13:00
      Lunch 1h Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise

    • 17:30 20:00
      Wednesday: WED-PM astroparticle neutrinos Mt. Temple C

      Mt. Temple C

      Chateau Lake Louise

      • 17:30
        High energy neutrino astrophysics 1h
        Speaker: Eli Waxman
      • 18:30
        Latest results from IceCube 15m
        Speaker: Thorsten Glusenkamp
      • 18:45
        Latest results from ANTARES 15m
        Speaker: Mr Timothée Grégoire (Laboratoire APC)
      • 19:00
        Tea break 10m
      • 19:10
        Measurement of the atmospheric neutrino flux with IceCube 15m
        Speaker: Tania Wood (University of Alberta)
      • 19:25
        Status of KM3NeT 20m
        Speaker: Paschal Coyle (Faculte des Sciences de Luminy)
      • 19:45
        Latest results from Borexino 15m
        Speaker: Dr Alessio Porcelli (Johannes Gutenberg Universität Mainz)
    • 20:00 21:30
      Dinner 1h 30m Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise

    • 07:00 08:30
      Breakfast 1h 30m Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise

    • 08:30 12:00
      Thursday: THU-AM Neutrino 1 Mt. Temple C

      Mt. Temple C

      Chateau Lake Louise

    • 12:00 13:00
      Lunch 1h Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise

    • 17:15 20:00
      Thursday: THU-PM Neutrino 2 Mt. Temple A

      Mt. Temple A

      Chateau Lake Louise

      • 17:30
        Results from NOvA 15m
        Speaker: Robert Group (University of Virginia)
      • 17:45
        Results from T2K 15m
        Speaker: Raj Shah
      • 18:00
        Measurements of atmospheric NuMu disappearance with IceCube-DeepCore 15m
        Speaker: Joshua Hignight (Michigan State University)
      • 18:15
        Status of Hyper-Kamiokande 15m
        Speaker: Arturo Fiorentini (York University)
      • 18:30
        Status of DUvE 15m
        Speaker: Jonathan Insler
      • 18:45
        Tea break 10m
      • 18:55
        Results from MicroBoone 15m
        Speaker: Eric Church (PNNL)
      • 19:10
        Status of PROSPECT 15m
        Speaker: Prof. Karsten Heeger (Yale University)
      • 19:25
        Results from Katrin 15m
        Speaker: Diana Parno
      • 19:40
        Results from Project 8 20m
        Speaker: Hamish Robertson
    • 20:00 22:00
      Conference Banquet 2h Lago, Chateau Lake Louise ()

      Lago, Chateau Lake Louise

    • 07:00 08:30
      Breakfast 1h 30m Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise

    • 08:30 12:05
      Friday: FRI-AM Neutrino/Flavor physics 1 Mt. Temple C

      Mt. Temple C

      Chateau Lake Louise

      • 08:30
        Neutrino interaction cross sections from T2K 15m
        Speaker: Stephen Dolan (University of Oxford)
      • 08:45
        Results from MINERvA-1 20m
        Speaker: Marianette Wospakrik
      • 09:05
        Status of NuPRISM 15m
        Speaker: Mark Scott (TRIUMF)
      • 09:20
        Flavor physics review 1h
        Speaker: Yossi Nir
      • 10:20
        Tea break 10m
      • 10:30
        Recents results from ATLAS in beauty and charm physics 15m
        Speaker: Tomas Jakoubek (Acad. of Sciences of the Czech Rep. (CZ))
      • 10:45
        CP violation in B decays at LHCb 15m
        Speaker: Vincenzo Battista (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (CH))
      • 11:00
        Electroweak penguin decays at LHCb 15m
        Speaker: Malgorzata Maria Pikies (Henryk Niewodniczanski Institute of Nuclear Physics Polish Academy of Sciences)
      • 11:15
        Very rare B decays at LHCb 15m
        Speaker: Marco Santimaria (Istituto Nazionale Fisica Nucleare Frascati (IT))
      • 11:30
        cos(phi1) measurement with timing-dependent Dalitz analysis 15m
        Speaker: Leo Piilonen (Virginia Tech)
      • 11:45
        Studies of B->D*3pi and B->K tau tau at BABAR 20m
        Speaker: Abi Soffer (Tel Aviv University (IL))
    • 12:05 13:00
      Lunch 55m Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise

    • 17:30 20:00
      Friday: FRI-PM Flavor physics 2 Mt. Temple C

      Mt. Temple C

      Chateau Lake Louise

      • 17:30
        Axion dark matter and high precision experiments at the Center of Axion and Precision Physics of South Korea 1h Mt. Temple C

        Mt. Temple C

        Chateau Lake Louise

        Speaker: Yannis Semertzidis
      • 18:30
        mu2e experiment 15m Mt. Temple C

        Mt. Temple C

        Chateau Lake Louise

        Speaker: Andrew Edmonds (University College London)
      • 18:45
        Tea break 10m
      • 18:55
        Search for dark forces at BABAR 20m Mt. Temple C

        Mt. Temple C

        Chateau Lake Louise

        Speaker: Bertrand Echenard (Caltech)
      • 19:15
        measurement of B to K K pi at Belle 15m Mt. Temple C

        Mt. Temple C

        Chateau Lake Louise

        Speaker: Chia-Ling Hsu
      • 19:30
        Semi-leptonic B decays at LHCb 15m Mt. Temple C

        Mt. Temple C

        Chateau Lake Louise

        Speaker: Brice Maurin
      • 19:45
        Radiative charm decays at Belle 15m Mt. Temple C

        Mt. Temple C

        Chateau Lake Louise

        Speaker: Tara Nanut
    • 20:00 21:30
      Dinner 1h 30m Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise

    • 07:00 08:30
      Breakfast 1h 30m Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise

    • 08:30 11:15
      Saturday: SAT-AM Flavor physics 3 Mt. Temple C

      Mt. Temple C

      Chateau Lake Louise

      • 08:30
        Heavy quark production at LHCb 15m
        Speaker: Michael Thomas Alexander (University of Glasgow (GB))
      • 08:45
        Exotic spectroscopy at LHCb 15m
        Speaker: Josue Molina (CBPF - Brazilian Center for Physics Research (BR))
      • 09:00
        Search for glueball in Upsilon(1,2S) decays at Belle 15m
        Speaker: Sen Jia
      • 09:15
        Light hadron spectroscopy / exotics from BESIII 15m
        Speaker: Giulio Mezzadri (Universita di Ferrara & INFN (IT))
      • 09:30
        Measurement of e+e- -> K+K- cross section at BESIII 15m
        Speaker: Zhen Gao
      • 09:45
        tea break 15m
      • 10:00
        Search for Supersymmetry with Vector Boson Fusion-like Topology in Proton-Proton Collisions at CMS 15m
        Speaker: Ali Celik (Texas A & M University (US))
      • 10:15
        Measurement of the cross section of the e+e- -> hadrons processes 15m
        Speaker: Georges Vasseur (CEA/IRFU,Centre d'etude de Saclay Gif-sur-Yvette (FR))
      • 10:45
        Recent results and prospects from NA62 15m
        Speaker: Michal Zamkovsky (Charles University (CZ))
      • 11:00
        Physics potential of the Compact Linear Collider 15m
        Speaker: Marko Petric (CERN)
    • 12:00 13:00
      Lunch 1h Lago

      Lago

      Chateau Lake Louise