I.FAST 2nd Annual Meeting

Europe/Zurich
NH Hotel, Trieste, Italy

NH Hotel, Trieste, Italy

Corso Camillo Benso Conte di Cavour, 7, 34132 Trieste TS, Italie
Maurizio Vretenar (CERN)
Description

The I.FAST (Innovation Fostering in Accelerator Science and Technology) Innovation Pilot project for the Particle Accelerator community is organising its second Annual Meeting in Trieste, Italy. 

The project as well as the activities and recent results of the different Work packages will be presented.

Registration
Registration
Participants
47
    • 2:00 PM 6:00 PM
      Parallel Meetings
    • 9:00 AM 1:00 PM
      Parallel Meetings
    • 2:00 PM 6:00 PM
      IFAST Industry Workshop - HTS Applications
      Convener: Mauro Morandin (Universita e INFN, Padova (IT))
    • 6:00 PM 8:00 PM
      IAB meeting 2h
      Speaker: Mauro Morandin (Universita e INFN, Padova (IT))
    • 9:00 AM 1:00 PM
      Workshop on Roadmap for technology Infrastructure
      Convener: Dr Sylvie Leray
    • 2:00 PM 3:50 PM
      Session 1 - Introduction, Communication, Traning, Industry, Sustainability
    • 3:50 PM 4:10 PM
      Coffee Break 20m
    • 4:10 PM 6:00 PM
      Session 2 - Magnets, applications, innovations
    • 6:00 PM 6:20 PM
      Break 20m
    • 6:20 PM 6:50 PM
      Special Seminar: Introduction to Trieste and its history 30m
      Speaker: Maurizio Vretenar (CERN)
    • 7:00 PM 9:00 PM
      Welcome Cocktail at Caffé Tommaseo 2h
    • 9:00 AM 10:15 AM
      Session 3 - Light sources
    • 10:15 AM 10:40 AM
      Coffee Break 25m
    • 10:40 AM 12:45 PM
      Session 4 - Films, new concepts, highlights
    • 12:45 PM 2:00 PM
      Lunch Break 1h 15m
    • 2:00 PM 4:00 PM
      Session 5 - Lasers and plasmas, AM, highlights
    • 4:00 PM 4:30 PM
      Coffee Break 30m
    • 4:30 PM 6:30 PM
      Multidisciplinary Workshop on Artificial Intelligence and Accelerators
      Convener: Prof. Toms Torims (Riga Technical University (LV))
    • 8:00 PM 10:30 PM
      Banquet Dinner at Adriatico Yachting Club 2h 30m
    • 8:30 AM 8:40 AM
      Introduction to Innovation Fund 10m
      Speaker: Marcello Losasso (CERN)
    • 8:40 AM 10:00 AM
      Presentation of IFF projects
    • 10:00 AM 10:15 AM
      I.FAST Meeting Conclusions 15m
      Speaker: Maurizio Vretenar (CERN)
    • 10:15 AM 10:30 AM
      Coffee Break 15m
    • 10:30 AM 1:30 PM
      Elettra visit Nr1 - Meeting point NH Hotel 3h
    • 10:30 AM 12:30 PM
      Governing Board Meeting 2h
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Steering Committee Lunch 1h 30m
    • 2:00 PM 5:00 PM
      Elettra visit Nr2 - Meeting point NH Hotel 3h
    • 5:00 PM 7:00 PM
      Historical walk through Trieste central area 2h